MUZIEK

De raspmaran - Het muzikale riet - Het geheime instrument

Luna, Monk en Sol maken lampionnetjes voor het feest dat de Moonkys vanavond houden. Maar Broz en Lily lachen hen uit en verklaren trots dat zij een echt zangnummer gaan brengen. Wat anders dan banale lampionnetjes !

DE RASPMARAN

Luna, Monk en Sol maken lampionnetjes voor het feest dat de Moonkys vanavond houden. Maar Broz en Lily lachen hen uit en verklaren trots dat zij een echt zangnummer gaan brengen. Wat anders dan banale lampionnetjes !
Sol gaat op die uitdagende woorden in en roept uit dat hij raspmaran gaat spelen. Hij hoeft er maar een uit het landshuis te halen.
Zo gezegd, zo gedaan. De drie kleintjes gaan op zoek naar het geheimzinnige instrument van Sol in de keuken van het landhuis …

NB : De Raspmaran wordt gespeeld met een stokje dat ritmisch heen en weer wordt geraspt over de uitstulpingen van wat de mensen gewoonlijk een kaasrasp noemen.

HET MUZIKALE RIET

Sol speelt muziek met een stok (een tandenstoker) die hij ritmisch heen en weer beweegt op zijn raspmaran, tot groot jolijt van Monk en Luna. Die verklaart dat het wel leuk zou zijn als ze een ander instrument hadden om de raspmaran te begeleiden. Luna stuurt Monk en Sol er op uit om een rietstengel te halen bij de rivier.
De twee vrienden volbrengen de opdracht na modder, Karnax, Kasimolo en een vraatzuchtige snoek, die zonder de hulp van een muziekminnende kikker er vast in geslaagd was de raspmaran van de dappere Sol in te slikken, getrotseerd te hebben.

HET GEHEIME INSTRUMENT

Wanneer Luna en Sol een helse jam van raspmaran met rietfluit beëindigen onder het enthousiaste applaus van Monk, krijgen de drie kleintjes opnieuw de sarcastische opmerkingen van Broz en Lily te verduren.
Monk is woedend en wil hen de mond snoeren. Hij beweert dat hij een schitterend instrument heeft dat furore zal maken wanneer hij er vanavond de raspmaran en de fluit mee begeleidt.
Iedereen is erg nieuwsgierig. Nu moet hij nog enkel dat schitterend instrument vinden. Hij probeert alles uit dat geluid kan voortbrengen, werkt iedereen op de zenuwen, veroorzaakt catastrofen en belandt uiteindelijk bij Doltoo, waaraan hij bekent dat hij dat geheime instrument heeft verzonnen, zonder het flauwste idee wat het kan zijn. Intussen tikt Doltoo ritmisch op het bad rozenwater waarin ze een sjaal wast. Dat is het idee voor Monk !


© The Moonkys Company