DE VLIEGER

De papieren vogel - Kleintjes met grote ideeen - De grote sprong

De kinderen van het landhuis spelen met hun vlieger. Verborgen in het gras houdt Sol ze in de gaten, gefascineerd door de “papieren vogel”. Wanneer het touw van de vlieger knapt en de vlieger op de open plek bij de boomstronk landt, neemt Sol de touwtjes in handen.

DE PAPIEREN VOGEL

De kinderen van het landhuis spelen met hun vlieger. Verborgen in het gras houdt Sol ze in de gaten, gefascineerd door de “papieren vogel”. Wanneer het touw van de vlieger knapt en de vlieger op de open plek bij de boomstronk landt, neemt Sol de touwtjes in handen. De kinderen van het landhuis zijn hun vlieger verloren en Sol is vastbesloten hem weer te laten vliegen. Hij trommelt Luna en Monk op om hem te helpen. Maar de drie gaan al gauw bekvechten en Sol staat er opnieuw alleen voor. Karnax misbruikt handig de situatie …

KLEINTJES MET GROTE IDEEËN

De kleintjes twisten over wie de vlieger mag gebruiken met Broz en Lily. Ze worden onderbroken door Zilbou : “Opgelet ! Niet met een vlieger spelen als er onweer dreigt !”
Iedereen gaat de stronk in om pannenkoeken te eten. De deur is nauwelijks dicht als Karnax en Kasimolo de vlieger grijpen en hem willen laten vliegen, ondanks de dreigende donkere wolken. Als de kleintjes terugkomen, laat Karnax zijn handlanger vliegen, die zich vastklampt aan de vlieger. Monk haalt zijn katapult boven en schiet op Kasi. De kleintjes staan verbluft over het effect van het schot van Kleine Moonky. We moeten er bij zeggen dat de bliksem insloeg op het moment dat Monk schoot.

DE GROTE SPRONG

Karnax profiteert ervan dat Sol en Monk een toertje maken met de vlieger om Luna gevangen te nemen die beneden achterbleef om het tuig te besturen. Met de hulp van Kasimolo knevelt hij Luna en begint een duister plan voor te bereiden. Hij snijdt het touw van de vlieger door om zich van de twee jonge Moonkys te ontdoen. Die storten naar beneden, maar gelukkig heeft Monk een valscherm …

© The Moonkys Company