4X4

De huppelende schilpad - De ziekenwagen - Dieven met averij

De kleine Moonkys worden geconfronteerd met de afstandbediende auto van de kinderen van het landhuis. Ze denken eerst dat het tuig een buitengewoon dier is, maar zien al gauw in dat het een kleine auto van de mensen is.

DE HUPPELENDE SCHILPAD

De kleine Moonkys worden geconfronteerd met de afstandbediende auto van de kinderen van het landhuis. Ze denken eerst dat het tuig een buitengewoon dier is, maar zien al gauw in dat het een kleine auto van de mensen is. De kinderen hebben nog maar nauwelijks opgehouden met hun spel, wanneer de Moonkys zich op het afstandbediende autootje storten. Uiteraard wil Sol als enige sturen. Hij moet echter wel de hulp van Monk en Luna aanvaarden, die de moeite namen de handleiding te lezen.
Karnax wil ook weten hoe het tuig werkt en klimt aan boord zonder te beseffen dat het de afstandbediening is die de bewegingen van de auto controleert.

DE ZIEKENWAGEN

De raad van ouden verbiedt de Moonkys de afstandbestuurde auto te gebruiken. Maar als ze horen dat Doltoo erg ziek is en dat ze Zilbou ver weg in het bos moeten halen, aarzelen de kleintjes geen seconde …
Dankzij hun “machine om de bladeren te schudden”, redden Luna, Sol en Monk Doltoo door alle snelheidrecords te breken om Zilbou te halen.

DIEVEN MET AVERIJ

Karnax en Kasimolo zijn er eindelijk in geslaagd de afstandbestuurde auto van de kleine Moonkys te ontfutselen. Luna, die aan boord van het tuig is ingeslapen, wordt tegen haar wil meegenomen. Als ze wakker wordt, is ze al ver van de boomstronk, midden in het bos, alleen met de twee schurken. Maar Luna leidt Karnax handig om de tuin en neemt een batterij uit het toestel …

© The Moonkys Company