EEN GUMMI

Balspel - De superbal - Jachtbal

BALSPEL


Tijdens een partijtje “ketsbal” (football) wordt Kleine Moonky vernederd door zijn vrienden, die hem als een joch behandelen. Hij is klaar om te bezwijken voor het gevlei van Karnax en raakt in zijn greep. Gelukkig waken zijn vrienden. Luna’s koelbloedigheid en Sol’s energie redden hem op het laatste nippertje.

DE SUPERBAL

Kleine Moonky wil zijn bal niet uitlenen. Sol probeert hem te overtuigen, hem te ruilen, maar Kleine Moonky geeft niet toe. Ze maken er ruzie om en gaan kwaad uit mekaar. Kleine Moonky gaat in zijn eentje ver van de boomstronk mokken met de bal stevig tegen zich aangeklemd. Hij ontmoet Luna die vindt dat een bal gemaakt is om met twee te spelen en dat hij wel erg dom doet met die bal in z’n eentje. Luna vraagt Kleine Moonky met haar terug te gaan naar de stronk, temeer omdat ze weet dat Karnax ronddwaalt.
Maar Kleine Moonky wil alleen blijven met ZIJN bal. Vanuit de schaduw likt Karnax zijn lippen al af.

JACHTBAL

Karnax beweert dat de kleine Moonkys kinderspelletjes spelen en dat hij balspelletjes kent die pas echt de moeite zijn. Sol gaat in op die uitdaging als een vurige haan. Luna is nieuwsgierig en Kleine Moonky is al snel buiten spel. De kleine Moonkys leren al gauw tot hun eigen schade en schande wat er gebeurt als je je door een snoodaard laat uitdagen.

© The Moonkys Company