KARNAX EN KASIMOLO

De valstrik - Het labyrint - Houd de dief

Karnax en Kasimolo ontdekken een muizenval in de keuken van het landhuis. Karnax verzint meteen een subtiel plannetje om de kleine Moonkys met dit vreselijke tuig te vangen.
Gelukkig hebben Monk, Sol en Luna de valstrik meteen door. Ze doen alsof ze aangetrokken worden door de honing die Karnax op de muizenval legde.


DE VALSTRIK

Karnax en Kasimolo ontdekken een muizenval in de keuken van het landhuis. Karnax verzint meteen een subtiel plannetje om de kleine Moonkys met dit vreselijke tuig te vangen.
Gelukkig hebben Monk, Sol en Luna de valstrik meteen door. Ze doen alsof ze aangetrokken worden door de honing die Karnax op de muizenval legde. Door telkens op het laatste moment terug te krabbelen spelen ze een zenuwoorlog met de afschuwelijke vleeseter. Gek door het gedrag van de kleine Moonkys grijpt Karnax uiteindelijk zelf het schoteltje honing en wordt het slachtoffer van zijn eigen sinister tuig.

HET LABYRINT

“In de boomstronk zit een deur waar je onder geen voorwaarde door mag. Een kleintje zou er verdwalen en omkomen van honger voor hij daarin teruggevonden wordt. Om nog te zwijgen over de onaangename ontmoetingen die je er kunt meemaken …”
De kleine Moonkys staan voor een dilemma. Een van hun knikkers is onder de deur gerold en dus moeten ze die wel open doen. Er ontstaat een levendige discussie. Kleine Moonky en Sol zijn van mening dat ze het moeten doen, maar Luna wil niet meegaan. De knikker wordt al gauw teruggevonden, maar de twee jongen zijn erg nieuwsgierig en wagen zich in de wirwar van gangen. Aan het andere eind van het labyrint stuurt Karnax Kasimolo op zoek naar paddestoelen.


HOUD DE DIEF

Luna wil dolgraag de prachtige jurk van haar vriendin Wolkje dragen, maar die vindt geen enkele jurk die Luna haar voorstelt goed en voelt zich opperbest in die van haar. Luna dringt aan en stelt haar vriendin een heleboel kleren voor. Tijdens het passen verdwijnt de pluimjurk van Wolkje. Wie heeft hem gestolen ?
De verdenking rust eerst op Luna, maar Monks onderzoek pleit zijn vriendin vrij van alle schuld wanneer hij ontdekt wat de vogel van de mooie pluimjurk gebruikt om zijn nest te bouwen.

© The Moonkys Company