DE KASTANJES

Kastanjepuree - Koude Kastanjes - De kastanjebom

Sol heeft een acute indigestie wanneer hij teveel van de kastanjepuree eet die hij heeft gevonden in een oude buis. Hij heeft niet willen delen met zijn vrienden en nu denkt Luna nog slechts aan één ding : kastanjepuree eten.

KASTANJEPUREE

Sol heeft een acute indigestie wanneer hij teveel van de kastanjepuree eet die hij heeft gevonden in een oude buis. Hij heeft niet willen delen met zijn vrienden en nu denkt Luna nog slechts aan één ding : kastanjepuree eten. Op aanwijzing van haar vriendin Wolkje gaat ze alleen op zoek naar de grote kastanjelaar. Maar in deze tijd van het jaar is de buurt van de kastanjelaar erg gevaarlijk door de vallende bolsters. En dan zijn er nog de twee wezels, Karnax en Kasimolo, die al een receptje in gedachten hebben van ‘Moonky met kastanjes’.
Monk haalt Sol, ondanks zijn indigestie, uit bed. De twee gaan Luna redden …

KOUDE KASTANJES

Luna droomt ervan kastanjepuree te eten en wanneer Sol voorstelt om in het landhuis een slaapzak te gaan zoeken voor de oude Moonky van de rozentuin, gaat haar hart sneller slaan : de voorraadkamer van het landhuis puilt vast uit met kastanjepuree.
Zodra ze in het landhuis zijn, gaat Luna naar de keuken terwijl Sol en Monk een slaapzak zoeken voor Grog. (De beruchte slaapzak van Sol is eigenlijk een pantoffel).
Maar Karnax heeft ook wel zin in een hapje en Luna heeft een erg kwalijke ontmoeting in de keuken. Terwijl Monk en Sol in het salon een slapende man een pantoffel ontfutselen, komt Luna doodsbang aanzetten.

DE KASTANJEBOM

Het zit Luna dwars dat ze geen kastanjepuree kon eten en ze beslist er zelf te maken. In het bos, ver weg van onbescheiden blikken, stookt ze een vuurtje om de kastanjes klaar te maken. Maar er loeren twee vreselijke gevaren : aangetrokken door de geur duiken de twee sinistere slokoppen, Karnax en Kasimolo, op … en de kastanjes gedragen zich erg vreemd op de kookplaat …

© The Moonkys Company