IN DE STRONK

De leugenaars - Een giftig geschenk - De drie kleine Moonkys

De drie kleintjes zijn alleen in de stronk en gehoorzamen Zilbou’s orders niet : ze gaan in het labo spelen waar ze een potje met een paddestoel in breken. Ze proberen hun flater te herstellen door een gelijkaardige paddestoel te zoeken en die in een andere, steviger pot te stoppen.

DE LEUGENAARS

De drie kleintjes zijn alleen in de stronk en gehoorzamen Zilbou’s orders niet : ze gaan in het labo spelen waar ze een potje met een paddestoel in breken. Ze proberen hun flater te herstellen door een gelijkaardige paddestoel te zoeken en die in een andere, steviger pot te stoppen. Maar eens terug merkt Zilbou meteen dat er iets in het labo gebeurd is. De kleintjes proberen er zich uit te redden met een nogal onwaarschijnlijk klinkend verhaaltje.

EEN GIFTIG GESCHENK

Luna is ziek en haar vrienden, Kleine Moonky en Sol, willen haar een mooi geschenkje geven. Monk herinnert zich dat Luna gefascineerd was door de prachtige, lichtgevende paddestoel, die op het eind van het paddestoelenbed groeit, en beslist haar die te halen.
Intussen maken Zilbou, Champy en Bard zich in het labo klaar om in het paddestoelenbed de allergevaarlijkste paddestoel te gaan plukken : die welke Sol en Monk plukken. De ouden beseffen dat de kleine Moonkys de vergiftigde paddestoel hebben meegenomen en gaan ze, gek van angst, zoeken.
Sol en Monk komen bij Luna’s ziekenbed met hun “geschenk”

DE DRIE KLEINE MOONKYS

Karnax heeft een razende zin in paddestoelen. Hij profiteert ervan dat de kleintjes alleen in de stronk zijn om tot de aanval over te gaan. Karnax probeert een list, geweld, vermomt zich … Maar hoewel hij de kleine Moonkys de stuipen op het lijf jaagt, flatert hij telkens weer door zijn en Kasimolo’s domheid.

© The Moonkys Company