DE OVERSTROMING

Het vlot - De dam - Albertine

Sol is kwaad omdat hij als laatste aan de beurt is om met de katapult te schieten en gooit het geliefkoosde speelgoed van zijn vriend Monk in de rivier, tot grote wanhoop van Monk. Karnax ziet dat de kleine Moonkys ongewapend en ver van de stronk zijn en grijpt zijn kans.

HET VLOT


Sol is kwaad omdat hij als laatste aan de beurt is om met de katapult te schieten en gooit het geliefkoosde speelgoed van zijn vriend Monk in de rivier, tot grote wanhoop van Monk. Karnax ziet dat de kleine Moonkys ongewapend en ver van de stronk zijn en grijpt zijn kans. Hij probeert de drie vrienden te grijpen. Ze kunnen zich slechts redden door op een voorbijdrijvende dikke tak te springen en met dit geïmproviseerde vlot te ontsnappen aan Karnax en Kasimolo. Maar er breekt een onweer los en het water stijgt en sleurt heel wat stukken hout mee. Karnax en Kasimolo springen op een ervan en zetten de achtervolging in. Er volgt een helse tocht doorheen de woeste stroming met een dubbele inzet : de katapult weer opvissen én ontsnappen aan de twee schurken.

DE DAM

Er ontstaat een natuurlijke dam op de door de hevige regen gezwollen rivier. Het water stroomt uit de bedding en vindt een weg naar de stronk, die bedreigd wordt met overstroming. Terwijl Luna en Sol de dam proberen open breken gaat Kleine Moonky hulp halen in de stronk, waar de ouden de overstroming proberen te weren.
Luna en Sol worden verrast door Karnax en Kasimolo en er ontspint zich een achtervolging op de dam. Karnax trekt stukken uit de dam om de kleine Moonky te kunnen beet grijpen en breekt zo de dam open, waardoor de Moonkys meteen van dat dreigende gevaar verlost worden.

ALBERTINE

Wanneer ze na de overstroming de boomstronk opruimen vinden de kleintjes een kikkervisje. Tegen ieders mening in wil Luna hem houden en verzint desastreuze oplossingen om hem een plaatsje te geven. Al gauw groeien er poten aan het diertje en zoekt het zijn weg terug naar de rivier. Maar op die weg liggen twee hongerige schurken op de loer …


© The Moonkys Company