Welkom op de webstek van de Moonkys !

U vindt er de verhalen van de Moonkys die nu beschikbaar zijn en informatie over de personages en de wereld van de Moonkys.

De Moonkys zijn een creatie van Patrice le Hodey en André Moons. Ze verschenen op televisie dankzij het dynamisme van de maatschappij Odec Kid Cartoons*, dat niet langer bestaat.
Nadat de producer wegviel, verwierven de auteurs de exploitatierechten van de films en maakten ze deze site om het beschikbare materiaal te tonen aan verdelers, uitgevers en commerciële partners.

Het publiek, dat de films toejuichte, ondermeer vertoond op de coproductieve kanalen RTBF (Blabla) en TF1 (Ca Cartoon !), vindt hier alles om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen.

Patrice le Hodey en André Moons wensen iedereen een prettig bezoek !

De Moonkys

Wie zijn de Moonkys ?

De Moonkys leven, ongezien door ons mensen, in onze tuinen, onze huizen, onze bossen, onze steden.
Hun geliefkoosd adagio luidt :
“Laat ons verborgen leven, om gelukkig te leven”
Of nog, over mensen :
“Grote ogen, grote voeten !”.
Kortom, als je er nooit eentje zag, dat was ook de bedoeling.

De films verhalen de belevenissen van de Moonky gemeenschap uit de boomstronk en de ‘helden’ van de reeks zijn drie erg jonge Moonkys. Drie vrienden die de wereld ontdekken : Monk, Sol en Luna.
Door hun grootte (6cm) is het gazon een jungle en een geul van regenwater wordt een diepe canyon.

Er bestaan 52 verhaaltjes van de Moonkys van 5 minuten (gemaakt in 17 opeenvolgende afleveringen van 3 verhalen, samen 15 minuten) en een kerstfilm op ‘special’ formaat van 52 minuten.

Deze vrolijke en ludieke avonturen vertellen verhalen op de manier van fabels, waarin poëzie en humor primeren en gespeeld wordt met de mogelijkheden van een metafoor, zoals de wereld van de Moonkys die zo mooi biedt. Hun andere kijk op voorwerpen en de mensenwereld zorgt voor grappige en leerrijke situaties.

© The Moonkys Company